Så här lägger du rullgräs!

Genom att köpa en färdig rullgräsmatta, även kallat rullgräs, går det snabbt och lätt att få vackert färdigt gräs av hög kvalitet utan ogräs och mossa.

Följ våra enkla instruktioner och börja anläggningen av din nya gräsmatta redan idag! Den färdiga gräsmattan levereras i rullar på pall.

Rullens yta är 0,61m x 1,64 m = 1m², vikten är 8-18 kg. Vid varm väderlek bör du förvara mattan i skuggan, och om möjligt lägga ut den inom ett dygn.

Så här förarbetar du

  1. Bearbeta först jorden noggrant. Exempelvis genom att fräsa den till 15 cm djup. I styv lerjord kan du fräsa in sand. Sandjord förbättrar du med torv eller barkmull, och grundgödslar med ca 10 kg NPK (Pro Magna) per 100 m².
  2. Finplanera sedan ytan och plocka bort stenar, kvistar och ogräs. Därefter vältar du ytan och vattnar om det är torrt.

Så här lägger du gräsmatta på rulle

  1. Kratta ytan lätt före utläggningen.
  2. Börja lägga ut mattan vid den längsta sidan. Tänk på att lägga ut gräslängderna i förband, så att tvärskarvarna inte kommer mitt för varandra. Pressa också samman skarvarna noga.
  3. Välta sedan ut mattan så att gräsrötterna får kontakt med underlaget.
  4. Omedelbart efter att läggningen är klar, vattnar du rikligt så att underlaget genomvattnas ordentligt.

Med färdigt gräs på rulle, går det snabbt och lätt att få en vacker gräsmatta av hög kvalitet utan ogräs och mossa.

Så här sköter du gräset

  1. Under de 2-3 första veckorna måste mattan vattnas noga, gärna med en vattenspridare. Du får inte låta gräsmattan torka ut.
  2. När gräset nått en höjd på ca 8 cm, klipp successivt ner till 3-4 cm. Tänk på att aldrig klippa mer än 1/3-del av gräsets längd på en gång.
  3. Gödsla om så behövs efter någon månad med 3 kg NPK (Pro Magna) per 100m²
  4. På några veckor växer rötterna fast i marken. Du har en grön vacker gräsmatta som är lätt att sköta och underhålla. Om du har några frågor eller vill ha råd angående din gräsmatta, är du välkommen att ringa oss.
Färdig gräsmatta på rulle från Gräs & Biocenter
Vattna rikligt! Låt inte gräsmattan torka ut.